ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

 Βιργινία Σκοτίδα και Χρυσούλα Τζελέπη

Σύγχρονη περιφορά

Η Γη και η Σελήνη ασκούν παλιρροιακές δυνάμεις η μία στην άλλη. Σαν αποτέλεσμα έχει την δημιουργία ενός εξογκώματος τόσο στη Γη όσο και στη Σελήνη.( έτσι όταν η σελήνη είναι  στην ίδια οριζόντια ευθεία με την γη τραβάει τα νερά με αποτέλεσμα οι θάλασσες που βρίσκονται απέναντι της να αυξάνονται κ οι υπόλοιπες να ελαττώνεται η ποσότητα νερού τους ).SP

Το εξόγκωμα της Γης λόγω περιστροφής της δεν βρίσκεται ακριβώς στην ευθεία Γης-Σελήνης αλλά λίγο πιο μπροστά. Το εξόγκωμα έχει κάποια μάζα άρα ασκεί και βαρύτητα, και τραβά τη Σελήνη μπροστά. Αυτό δίνει στη Σελήνη μεγαλύτερη τροχιακή ενέργεια. Τροχιά με μεγαλύτερη ενέργεια σημαίνει και τροχιά με μεγαλύτερη ακτίνα. Άρα η Σελήνη απομακρύνεται όπως είπαμε και πριν κατά 1 cm το χρόνο. Επίσης ασκεί βαρύτητα στην Σελήνη με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της περιστροφής της στο παρελθόν και εν τέλει να έχει περιφορά ίση με την περιστροφή της. Έτσι βλέπουμε την ίδια πλευρά της Σελήνης πάντα, η Σελήνη έχει «κλειδώσει». Η Σελήνη έλκει το εξόγκωμα επίσης. Αφού είναι πιο πίσω η Σελήνη, το τραβάει προς τα πίσω και κάνει τη Γη να χάνει ταχύτητα. Η μέρα γίνεται μεγαλύτερη. Σε κάθε 100 χρόνια η μέρα γίνεται μεγαλύτερη κατά 0,002 sec, το έτος κατά 0,7 sec. Τελικά ο χρόνος περιστροφής θα πέσει τόσο ώστε το εξόγκωμα να είναι στη ευθεία των 2 κέντρων. Τότε ο χρόνος μιας περιστροφής της Γης θα είναι ίσως με το χρόνο περιφοράς της Σελήνης, και οι άνθρωποι στη Σελήνη θα βλέπουν πάντα την ίδια πλευρά της Γης!

 

Η επίδραση της σελήνης στη γη

Η Σελήνη ασκεί διάφορες επιδράσεις στον πλανήτη μας λόγω της κοντινής απόστασης στην οποία βρίσκεται. Έτσι η παρουσία της Σελήνης λόγω του ότι η ενέργεια της είναι πολύ ισχυρότερη και μεταβάλλεται πιο γρήγορα από την ηλιακή, δημιουργεί το φαινόμενο της μεταπτώσεως των ισημερινών και προκαλεί τις περιοδικές ανωμαλίες του.

Η κίνηση της Σελήνης επιδρά στο ισημερινό εξόγκωμα του εαρινού σημείου, περιοδικής μεταβολή της λοξώσεως της ελλειπτικής. Η μηνιαία και Σεληνιακή κλόνονηση του άξονα είναι φαινόμενα που οφείλονται στη Σελήνη.

Μια άλλη σπουδαιότατη εκδήλωση επί της επίδρασης της Σεληνιακής έλξεως, αποτελούν τα φαινόμενα των παλιρροιών που φαίνονται περισσότερο στις υγρές εκτάσεις και λιγότερο στον στέρεο φλοιό της γης. Ανάλογα φαινόμενα δημιουργούνται στην γήινη ατμόσφαιρα και εκδηλώνονται με τη μορφή ασθενών μεταβολών της πίεσης.

Η μεταβολή των αποστάσεων της Σελήνης από τη Γη δημιουργεί μαγνητικές διαταράξεις. Η επίδραση όμως των φάσεων της Σελήνης στην κατάσταση του καιρού η στην εξέλιξη του φυτικού και ζωικού κόσμου, θεωρείται αβάσιμη.
Αν και στο ζήτημα αυτό οι λαϊκές πεποιθήσεις που αποτελούν το απαύγασμα των μακραίωνων παρατηρήσεων η είναι υπόλειμμα των αρχαίων δοξασιών και των αστρολογικών επινοήσεων, συνηγορούν για το αντίθετο, εν τούτοις η επιστήμη δεν έχει τα μέσα για να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει την ύπαρξη μιας τέτοιας επίδρασης της Σελήνης στα μετεωρολογικά φαινόμενα και στον οργανικό κόσμο, η οποία αν υπάρχει θα είναι ελάχιστη και πολύ δύσκολο να ανακαλυφθεί.
Η επιστήμη όμως συνεχίζει να ερευνά και να παρατηρεί και προς τον χώρο αυτό.

 

Η επίδραση της σελήνης στη ζωή των ανθρώπων!

Oι   άνθρωποι   που κατοικούν   πάνMOIω   στη γη   υπόκεινται  την  επίδρασή  της. Η άμπωτης και η παλίρροια των νερών στην Χαλκίδα είναι το φαινόμενο της επίδρασής της. Η αύξηση εξ άλλου που παρουσιάζουν η εγκληματικότητα και τα κάθε είδους ατυχήματα κατά την πανσέληνο είναι ένα άλλο σημείο γνωστό στους γιατρούς και αστυνόμους. Γνωστό ακόμη ότι οι… περισσότερες επαναστάσεις και ανταρσίες γίνονται κατά τη διάρκεια της πανσελήνου και το ότι έχουν κηρυχθεί οι περισσότεροι πόλεμοι όπως ο πρόσφατος στο Ιράκ το 2003. Χιλιάδων ετών μελέτη στην αστρολογία, έχει αποδείξει ότι η Σελήνη έχει επίδραση πολύ μεγάλη πάνω στον άνθρωπο δεύτερη μετά την του Ηλίου. Η θέση της Σελήνης σε ένα ωροσκόπιο και οι διάφορες γωνίες που σχηματίζει με τους άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος μας δίνει την δυνατότητα να σχηματίσουμε πολλές γνώσεις για τον άνθρωπο μέσω του ωροσκοπίου του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι βγάζουμε μία ραδιογραφία του χαρακτήρα του. Παρατηρείται ότι οι γυναίκες που έχουν την Σελήνη κοντά η σε ορισμένες γωνίες με το Κρόνο έχουν κατά κανόνα μία σοβαρότητα. Εάν βρίσκονται κοντά στο Δία χαρακτηρίζονται από καλοσύνη και ψυχικό πλούτο. Η θέση λοιπόν της Σελήνης στο ωροσκόπιο και η γωνιακή σχέση της με τους πλανήτες και τον Ήλιο μας αποκαλύπτει ποια είναι η προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Μερικοί  επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η Σελήνη δεν παίζει κανένα ρόλο στη Βιολογία του Σύμπαντος,   ούτε επηρεάζει  τη ζωή στη Γη. Κι ακόμη ότι  δεν έχει καμιά   σχέση με τη διαμόρφωση του κλίματος και του καιρού, στα  διάφορα  σημεία  της  υδρογείου.

Τη θεωρούν απλό καθρέφτη που αντανακλά το  ηλιακό  φως,  μούσα των ποιητών   και  προστάτη των ερωτευμένων.

Υπάρχουν,   όμως,   εργασίες, έρευνες και  διαπιστώσεις    πολλών διαπρεπών επιστημόνων, που εκμηδενίζουν τις απόψεις αυτές, αφού έχουν να παρουσιάσουν στοιχεία τα  οποία αποδεικνύουν  ότι η Σελήνη,  που είναι το πιο κοντινό ουράνιο  σώμα  στη   Γη,   παίζει  σημαντικό ρόλο  στη  διαμόρφωση της ζωής πάνω στον   Πλανήτη μας.FC

Ανάλογες επιδράσεις ασκεί η Σελήνη στον πνευματικό και ψυχικό μας κόσμο. Υπερένταση, αϋπνία,  κατάθλιψη, άγχος,  αλλά και ευεξία , καλή διάθεση κέφι και ευτυχία,  μπορεί να οφείλονται στην επίδραση του  Φεγγαριού, ανάλογα  με τον κάθε οργανισμό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι πρέπει να παραγνωρίσουμε τον   παράγοντα άνθρωπο,  την  υπόσταση μας,  το  «εγώ»  μας,  τις δυνατότητες μας.

Αλλά ίσως  χρειαστεί, κάποτε να δικαιολογήσουμε κάτι  που νοιώθουμε και δεν εξηγείται αλλιώς. Η    μελέτη  μιας  ομάδας   επιστημόνων  του  Πανεπιστημίου  του Μαϊ­άμι.  αποκαλύπτει,   ότι  οι   περισσότεροι,  από  τους  2.ΟΟΟ φόνους   που  διαπράχτηκαν στη Φλώριδα  μεταξύ 1958 – 1970, οφείλονταν  στις επιδράσεις   της  Σελήνης,   γιατί   διαπράχτηκαν σε   νύχτες  με Πανσέληνο  η   νέα  Σελήνη.

Έτσι έχουμε  μια απόδειξη  ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της  Σελήνης και της τρέλας.

Η πανσέληνος δεν εξωθεί    ένα   ισορροπημένο  άτομο,  αλλά μπορεί να το κάνει νευρικό,  ανήσυχο  και   ταραγμένο,   να  έχει  παράξενες  αισθήσεις.

SEA

Σχολιάστε...